Accueil
>
Annuaire
>
Vigneron producteur
> Fattoria Di Palazzo Vecchio

Fattoria Di Palazzo Vecchio

Fattoria Di Palazzo Vecchio

VIA TERRA ROSSA N. 5
53045 - MONTEPULCIANO
Italie

Fax : 00390578724170
Site : http://www.vinonobile.it



Contacter par email


DESCRIPTION

From its strategic position the Fattoria di Palazzo Vecchio, formerly known as the Fattoria di Valiano, dominated the border area between what was then the Papal State and the Grand Duchy of Tuscany.
Overlooking the Val di Chiana, it has witnessed great historical events, including the reclamation of the valley itself, a grandiose work of engineering and hydraulics begun in 1788 on commission from Grand Duke Leopold I of Lorraine, who knew that completion of the project would make the valley the richest and most fertile in Tuscany.
In the 1950s Palazzo Vecchio was acquired by Count Riccardo Zorzi, who worked passionately to revive the local wine-making traditions and culture, but it was not until 1980 that Marco Sbernadori, along with his...

SITUER

Palmarès vins 2018

Aucun vin sélectionné.

Palmarès antérieurs

Palazzo Vecchio - Riserva
Palazzo Vecchio - Riserva
Vino Nobile di Montepulciano 2010
medaille medaille medaille coeur
"Splendide robre grenat soutenu. Puissant nez sauvage et..."
Rouge - Dégusté le 11/2015
Palazzo Vecchio - Dogana
Palazzo Vecchio - Dogana
Rosso di Montepulciano 2013
medaille medaille coeur
"On adore ces parfums de fruits noirs et de fleurs. C’est..."
Rouge - Dégusté le 11/2014
Palazzo Vecchio - Maestro
Palazzo Vecchio - Maestro
Vino Nobile di Montepulciano 2011
medaille medaille
"Très joli nez de fruits noirs qui se marient aux notes de..."
Rouge - Dégusté le 11/2014
Palazzo Vecchio - Maestro
Palazzo Vecchio - Maestro
Vino Nobile di Montepulciano 2010
medaille medaille medaille
"Vous avez aimé le 2009 vous adorerez le 2010. Vous aimerez..."
Rouge - Dégusté le 11/2014
Palazzo Vecchio - Terrarossa
Palazzo Vecchio - Terrarossa
Vino Nobile di Montepulciano 2009
medaille medaille medaille
"Robe sombre, avant des senteurs pleines aux notes..."
Rouge - Dégusté le 11/2014
Palazzo Vecchio - Dogana
Palazzo Vecchio - Dogana
Rosso di Montepulciano 2010
medaille medaille
"Tres jolie expression aromatique de fruits noirs, de cassis..."
Rouge - Dégusté le 10/2012
Palazzo Vecchio - Maestro
Palazzo Vecchio - Maestro
Vino Nobile di Montepulciano 2008
medaille
"Robe rouge rubis. Nez de poivre et d’épices agrémenté..."
Rouge - Dégusté le 10/2012
Palazzo Vecchio - Riserva
Palazzo Vecchio - Riserva
Vino Nobile di Montepulciano 2006
medaille
"Il est fruité avec la patte aromatique de la maison, on..."
Rouge - Dégusté le 10/2012
Palazzo Vecchio - Terrarossa
Palazzo Vecchio - Terrarossa
Vino Nobile di Montepulciano 2007
medaille medaille medaille coeur
"Il faudra penser à le carafer pour que tous ses arômes de..."
Rouge - Dégusté le 10/2012
mets

Accords mets et vins

Ou


Sondage

Sondage

Ou achetez-vous généralement votre vin ?





Résultats

Suivez-nous

Facebook Twitter RSS