Ceretto

Ceretto

Località San Cassiano 34
12051 - ALBA
Italie

Site : http://www.ceretto.com



Contacter par email


DESCRIPTION

At the end of the 1930’s, Riccardo Ceretto founded the original nucleus of the family business in Alba.

Since then, the objective has been to select and acquire vineyards, in particularly good locations, in the Langhe and Roero regions, creating a group of small companies, each independent in terms of production but dependent upon the main Ceretto headquarters for commercialization.

In the 1960’s, Bruno and Marcello joined their father in the family business and began an attentive and successful expansion. Bruno dedicated himself to the commercial aspect while Marcello took over the technical direction.

Now, the Ceretto company owns more than 100 hectares of the best “cru” in the areas of Barolo, Barbaresco, Dolcetto, Mos...

SITUER

Palmarès vins 2018

Aucun vin sélectionné.

Palmarès antérieurs

Ceretto - Bricco Rocche - Brunate
"Soyons patients, découvrons les parfums de menthe, de..."
Rouge - Dégusté le 01/2011
Ceretto - Bricco Asili - Bernardot
"La palette aromatique très riche (tabac, poivre, épices,..."
Rouge - Dégusté le 01/2011
Ceretto - Arneis Blangè
"Vin très féminin qui ressemble presque à un parfum. La..."
Blanc - Dégusté le 01/2011
Bricco Rocche - Bricco Rocche
"Vous pouvez le garder encore en cave mais si vous le buvez..."
Rouge - Dégusté le 09/2009
Bricco Rocche - Brunate
"Avant de réveiller nos papilles la petite sirène qui dort..."
Rouge - Dégusté le 09/2009
Bricco Rocche - Prapò
"Des arômes si fins qu’ils ont une grâce toute féminine..."
Rouge - Dégusté le 09/2009
Bricco Asili - Bricco Asili
"Des parfums de soleil : fruits cuits et pinède. Les tanins..."
Rouge - Dégusté le 09/2009
Bricco Asili - Bernardot
Bricco Asili - Bernardot
Barbaresco 2006
medaille
"Franc et bon donc franchement plaisant. Quand il est..."
Rouge - Dégusté le 09/2009
Monsordo
Monsordo
Langhe 2007
medaille medaille medaille
"Sa robe sur fond grenat laisse deviner les senteurs..."
Rouge - Dégusté le 09/2009
Arneis Blangè
Arneis Blangè
Langhe 2008
medaille medaille
"Beaucoup de finesse dans ces arômes de fleurs blanches..."
Blanc - Dégusté le 09/2009
mets

Accords mets et vins

Ou


Sondage

Sondage

Ou achetez-vous généralement votre vin ?





Résultats

Suivez-nous

Facebook Twitter RSS